В Мені відбувся тренінг з адвокації в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад»

14 листопада в місті Мена відбувся тренінг з адвокації в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».
👍Під час тренінгу учасники розібрали поняття адвокації, з’ясували як обирати тему та визначати її актуальність перед початком формування адвокаційної кампанії. Дізнались з яких етапів складається процес та з ким варто співпрацювати аби він був максимально успішним.
🔰На практиці відпрацювали
🔸Формулювання суті проблеми
🔸Спробували визначити «мішені» серед представників влади, які повинні прийняти рішення щодо проблеми, на вирішення якої направлена адвокаційна кампанія
🔸Використовуючи SMART критерії визначали мету
🔸Попрацювали над ідеями прямої дії
🔸Дізнались хто такі стейкхолдери, та створили карту за рівнем впливу
🔸Аналізували потреби у ресурсах та визначали бюджет кампанії
👍Практичні компоненти дають змогу швидко орієнтуватись та використовувати отримані навички для формування подальших дій. Учасникам надано презентацію та робочі матеріали, які вони зможуть використовувати самостійно.
🔸Нагадаємо, що проект реалізується у Менській, Бахмацькій, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області.
🔰Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».