Експертна дискусія «Візія стійкості: громадський порядок денний до URC-Берлін».

Долучились до експертної дискусії «Візія стійкості: громадський порядок денний до URC-Берлін». За мету ставили обговорити та узгодити порядок денний експертної спільноти та громадянського суспільства напередодні Конференції відновлення України в Берліні, яка зосередиться на чотирьох темах: соціальне відновлення, інтеграція в ЄС, відновлення громад та регіонів і залучення приватного сектору для відбудови та зростання.
🔰На запрошення Міжнародний фонд “Відродження” мала честь представити результати обговорення фокус-групи з посилення спроможності громад. Основні напрацювання в тезах:
🔸Нарощення та поширення знань про європейські системи управління коштами для регіонального розвитку
🔹Ефективні рішення щодо аграрної політики, захисту довкілля
🔸Вдосконалення системи планування відновлення та розвитку територіальних громад. Єдині, чіткі та зрозумілі підходи до планування.
🔹Забезпечення участі громадськості у процесах розробки і прийняття рішень щодо відновлення.
🔸 Методологічна підтримка громад з боку відповідальних органів влади та організацій громадянського суспільства – відповідно до власних компетенцій та спроможностей.
🔹Розробка та адвокація законодавчих умов для підтримки відновлення та розвитку уражених територій та окремих функціональних типів територій з підвищеними безпековими ризиками.
🔸 Моніторинг та оцінка ефективності програм на рівні громад для гарантування їх відповідності потребам населення.
🔹Посилення спроможності громад, в т.ч. через навчання, планувати свою діяльність для відновлення та досягнення стійкості, можливостей використання коштів відповідно до європейських стандартів.