Міністра агрополітики Сольського взяли під варту з альтернативою застави у 75 млн грн.

26 квітня слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід чинному міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 75 млн грн.

📌 У разі внесення застави поклали обов’язки: не відлучатися за межі Києва, прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора, суду, не спілкуватись зі свідками та підозрюваними та здати закордонні паспорти. Запобіжний захід діятиме до 24 червня.

Прокурор просив взяти Сольського під варту з заставою понад 200 млн грн. Він посилався на те, що міністр має право на виїзд за кордон, 21 раз виїжджав після початку повномасштабного вторгнення та має значні активи ($296 тис., €226 тис. та 5,6 млн грн готівкою, ряд автівок та об’єктів нерухомості). Також Сольський нібито заздалегідь знав про проведення в нього в офісі обшуків, а тому може перешкоджати кримінальному провадженню.

Сторона захисту просила не обирати запобіжку. Захисники вважають підозру необґрунтованою та надали низку контраргументів: перетинав кордон у рамках відряджень, а жодної землі не отримував. Сольський запевняв, що підприємства, яким належала земля, збанкрутіли.

📍 Миколу Сольського підозрюють в тому, що він був співорганізатором заволодіння земельних ділянок у Сумській області вартістю 291 млн грн. Також правоохоронці попередили спробу заволодіти ділянками ще на 190 млн грн.

https://t.me/fightcorruptor/3439