Вебінар «Як шукати корупцію: OSINT-інструменти і аналіз тендерів»

26 вересня о 16:00 Юрій Ніколов, редактор “Наших грошей”, та Антоніна Волкотруб, членкиня правління та голова аналітичного департаменту Центру протидії корупції (ЦПК) проведуть вебінар «Як шукати корупцію: OSINT-інструменти і аналіз тендерів».

Серед головних цілей заходу — допомогти журналістам розслідувачам у вирішенні останніх найскладніших задач, з якими вони стикаються під час аналізу державних тендерів та пошуку необґрунтованих активів у деклараціях чиновників, а також пошуку активів посадовців та російських активів в Україні та за кордоном.

Для кого цей захід? 

  • журналісти-розслідувачі
  • аналітики
  • громадські активісти, які займаються аналізом державних закупівель

Реєстрація на захід доступна за посиланням: https://forms.gle/W7FP4oCmrtck8E829

Важливо: лінк на вебінар буде надіслано зареєстрованим учасникам за день до заходу – 25 вересня. 

При реєстрації просимо вказати ті питання, які найбільше цікавлять вас для висвітлення експертами. 

Кількість можливих учасників обмежена, тому поспішайте зареєструватися.

Про спікерів

Юрій Ніколов, журналіст і засновник видання “Наші гроші”. Автор резонансних журналістських розслідувань, які стали відомі  як “вишки Бойка” (2011), “яйця по 17 грн” (2023), розслідування про завищені ціни на відбудову Охматдиту (2024) та багатьох інших. Лауреат премії Лайонса за совість і чесність у журналістиці Університету Гарварду, норвезької премії Free Media Awards, премії шведського фонду Stiftelsen Svenska Dagbladet.

Антоніна Волкотруб, експертка у сферах розкриття структур корпоративної власності, протидії корупції, бухгалтерського та податкового обліку. Забезпечує роботу ЦПК з аналізу статків посадовців та російських активів, а також аналізу кандидатів на топпосади в антикорупційних органах, органах судової влади тощо.

Цей захід став можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Сприяння доброчесності у публічному секторі» (Pro-Integrity). Фінансування також надається урядом Великої Британії через Агентство Великої Британії з міжнародного розвитку (FCDO). Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.