Посібник для донорів, які прагнуть працювати над відновленням України

Іноземні делегації, які прагнуть зробити свій внесок у зусилля з відбудови та відновлення України, часто звертаються до представників ​​Коаліції RISE Ukraine з питаннями про наявні проблеми у сфері відбудови, вивчають потенційних партнерів у громадському секторі та потребують ​​поради, куди їм краще спрямувати свої ресурси на допомогу у відбудові.

‍Визнаючи повторюваний характер цих запитів, RISE Ukraine спільно з ГО «Інститут аналітики та адвокації» підготували всеосяжний посібник для донорів та міжнародних партнерів, який пропонує стислі відповіді на поширені запитання у восьми обраних тематичних сферах відновлення України:

‍1. Довкілля та зелене відновлення

2. Децентралізація та місцеве самоврядування

3. Волонтерство

4. Соціальний захист вразливих груп населення (ВПО, люди з інвалідністю) та ветеранів

5. Охорона здоров’я та психічне здоров’я

6. Освіта

7. Архітектура та будівництво

8. Прозорість та доброчесність

‍Спираючись на результати 9 фокус-групових дискусій, проведених наприкінці 2023 – на початку 2024 року, посібник має на меті сприяти співпраці між донорами та українськими НУО, надаючи цінні рекомендації щодо розподілу ресурсів.

‍Посібник також містить список рекомендованих неурядових організацій, визнаних за їхній активний та впливовий внесок у відповідному секторі. Ці організації доповнюють та розширюють список можливих партнерів для міжнародних стейкхолдерів.

‍Автори: Леся Огризко (RISE Ukraine), Віталій Набок (ГО “Інститут аналітики та адвокації”), Олена Андрєєва (ГО “Інститут аналітики та адвокації”), В’ячеслав Курило (ГО “Інститут аналітики та адвокації”).

‍Матеріал підготовлений Інститутом аналітики та адвокації та коаліцією RISE Ukraine за фінансової підтримки BHP Foundation. Зміст матеріалу є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Фонду BHP.