Нардеп від «Слуги Народу» про свого помічника-захисника незаконно збудованої церкви московського патріархату

Сергій Саранов — помічник-консультант на громадських засадах народного депутата від «Слуги Народу» Олега Семінського. Нещодавно «Слідство.Інфо» розповіло про те, що Саранов активно адвокатує діяльність незаконно збудованого храму московського патріархату. 

Журналісти зателефонували нардепу Олегу Семінському, аби дізнатися його ставлення до позиції Сергія Саранова щодо цього. Спочатку посадовець не міг згадати свого помічника, потім сказав, що такий був, але він не знає, чи досі він займає цю посаду. І попросив декілька хвилин для уточнення.

«Будемо його виключати. Я якраз роблю ревізію. Є помічники в активній фазі, а інші не задіяні у моїй роботі. Тому будемо переглядати», — зрештою повідомив нардеп Семінський.

На сайті «Руху Чесно» журналісти знайшли інформацію про те, що Олег Семінський підтримав законопроєкт №8371 «Про заборону релігійних установ, пов’язаних з Росією». Цікаво, що Сергій Саранов, який є помічником-консультантом нардепа, відстоює абсолютно інші цінності.

Під час розмови з журналісткою «Слідства.Інфо» Сергій Саранов стверджував, що у незаконно збудованій церкві у Києві не буде російського патріархату. Натомість, за його словами, йдуть перемовини про перехід релігійної громади до Єрусалимського патріархату.

Тоді ж чоловік запевнив, що відповідь від КМДА — «це все старі документи, зараз йде апеляція і призначено експертизу» і надіслав в одному з месенджерів текст апеляції, який згодом журналісти знайшли у Єдиному реєстрі судових рішень.

«Це його приватна справа. Ви ж бачите, що я принципово проти московської церкви. Моя позиція дуже активна у парламенті. Мені було складно пригадати, хто це. Це мені помічниця допомогла. Я уже пригадав, хто це, будемо його виключати з помічників», — запевнив у розмові з журналістами Олег Семінський.

Яна Корнійчук

«Було складно пригадати, хто це»: нардеп від «Слуги Народу» про свого помічника-захисника незаконно збудованої церкви московського патріархату