Як змінилися статки українських мерів у 2017 році

«Слово і Діло» продовжує досліджувати декларації українських мерів. Вчора ми проаналізували, яке майно та скільки коштів вони задекларували, а сьогодні розберемось, як статки мерів змінилися за рік. У когось стало більше на 42 мільйони гривень, а в когось – з’явився паркан.

Сім’я мера Кропивницького Андрія Райковича за рік суттєво покращила своє матеріальне становище: на 3,2 мільйона гривень стало більше доходів, на рахунках у банку додалося 5,6 мільйона гривень і з’явилося 3,8 мільйона гривень готівкою.

 Мер Києва задекларував понад 5 мільйонів доходів    Міський голова Києва Віталій Кличко задекларував понад 5 млн грн доходу за 2017 рік, причому основний вид доходу – роялті.

На 7,2 мільйона гривень стало більше доходів у сім’ї мера Ужгорода Богдана Андріїва. Крім того, з’явилась одна квартира, а шість квартир, які належали дружині, зникли з декларації. У сім’ї також з’явився автомобіль Lexus (правом користування володіє син Андріїва).

Новий автомобіль Audi з’явився в декларації мера Житомира Сергія Сухомлина. Доходи сім’ї Сухомлина зросли майже на 1 мільйон гривень.

У міського голови Херсона в декларації з’явились об’єкти незавершеного будівництва: паркан, частина паркана та ємність для господарсько-побутових потреб. Більше нерухомості стало в мера Сум Олександра Лисенка. З’явилися два житлові будинки, що значаться як спільна власність, частину нежитлового приміщення та земельної ділянки. Також у декларації Лисенка з’явився причіп і чотири нові вантажівки ГАЗ.

У мера Хмельницького Олександра Симчишин в декларації з’явилися два житлові будинки, на які він має право користування, та кредит на 499 гривень.

Різко зросли сімейні доходи Владислава Атрошенка – на 42,8 мільйона гривень. Крім того, в мера Чернігова на рахунках у банку додалося майже 30 мільйонів гривень і близько 19 мільйонів гривень готівкою.

Сімейний дохід мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за рік впав на 61 тисячу гривень, у мера Вінниці Сергія Моргунова – на 2,8 мільйона гривень. Крім того, в декларації Моргунова вже немає чотирьох земельних ділянок, зареєстрованих на дружину. Зате з’явилися 3,5 мільйони гривень готівкою.

У декларації за 2017 рік мера Львова Андрія Садового значиться право оренди на дві земельні ділянки та автомобіль Skoda. В 2016 році цього не було. Дохід сім’ї Садового зріс на 1,7 мільйона гривень. Сімейний дохід Геннадія Кернеса зріс на 8,2 мільйона гривень, також додалося 4,3 мільйона гривень готівкою.

Детальніше – на інфографіці.