Агентство відновлення вибудовує дієву систему запобігання корупції

Агентство відновлення вибудовує дієву систему запобігання корупції та готується до впровадження стандартів ISO за підтримки міжнародних партнерів
🤝Проєкт USAID_ВзаємоДія надасть технічну допомогу Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України для впровадження та побудови організаційної структури відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001:2015 «Системи управління якістю» та ISO 37001:2016 «Системи управління протидії хабарництву».
✒️Відповідний Меморандум сьогодні підписали Голова Агентства відновлення Mustafa Nayyem та уповноважена особа в Україні проєкту міжнародної технічної допомоги SACCI Ека Ткешелашвілі.
Партнери Агентства нададуть експертизу щодо розробки ключових положень і процедур, а також допоможуть створити дорожню карту для отримання сертифікації за згаданими стандартами. Згідно з меморандумом, SACCI залучатиме тематичних експертів до антикорупційного та управлінського секторів новоствореного Офісу Підтримки Агентства. Сторони домовилися про реалізацію проєкту до кінця року.
🗨️«Цей Меморандум спрямований на посилення спроможності Агентства розбудовувати ефективну антикорупційну систему, що забезпечує доброчесність та підзвітність державного відновлення та відбудови.
Прозорість є основоположною цінністю для усієї команди Агентства відновлення. Сертифікація за міжнародним стандартом ISO 9001:2015 є частиною нашої стратегії збільшення відкритості державних закупівель. Команда Агентства паралельно веде роботу над імплементацією міжнародно визнаних стандартів у сфері закупівель (CIP). Натомість виданий Міжнародною організацією зі стандартизації сертифікат ISO 37001:2016 свідчитиме про якість антикорупційних політик та практик, які діють в Агентстві відновлення», — зазначив Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.
Додамо, що Агентство відновлення від початку створення послідовно будує систему внутрішнього контролю і аудиту для ефективного попередження зловживанням. Найближчим часом заплановано запуск функції compliance у обласних Службах відновлення. Також було підписано меморандум з НАБУ, який передбачає координацію та співробітництво у сфері запобігання та протидії корупції й спільне напрацювання механізмів контролю.Це перший подібний документ, підписаний між НАБУ і державним Агентством.