Активна молодь Чернігівщини на крок ближче до створення Молодіжних рад

Ініціативні групи молоді з Кіптівської, Бахмацької, Городнянської та Ріпкинської громад разом з молодіжними експертами та представниками місцевої влади обговорювали та детально вивчали проєкт Положення про Молодіжну раду на консультативних зустрічах, які провів Центр «Доброчин» 12 – 13 серпня 2021 року.
👉Про важливість Положення про Молодіжну раду наголосили керівник проєкту Наталія Дрозд та Олександр Підгорний, експерт проєкту. «Положення — це регламентуючий нормативно-правовий акт, який забезпечує ефективну діяльність Молодіжної ради. Тому до розробки та прийняття Положення потрібно поставитися з усією відповідальністю», — звернулася до активної молоді Наталія Дрозд.
👍Експерти з молодіжних політик — Аліна Сіра, Владислав Пархоменко та Денис Семенець на прикладі типового Положення про Молодіжну раду розширили уявлення молоді про цей важливий для молоді нормативно-правовий акт.
💥Під час неформального спілкування та обговорення Положення ініціативна група молоді дізналася, зокрема:
👉 Основні завдання та права Молодіжної ради;
👉 Склад Молодіжної ради та порядок його формування;
👉 Організацію роботи Молодіжної ради;
👉 Причини та можливість дострокового припинення
повноважень Молодіжної ради.
⭐Така форма дискусії виявилася дієвою. Ініціативні групи молоді активно долучалася до обговорення та напрацьовували майбутній проєкт власного Положення. Крім того, молодь отримала від експертів «індивідуальне домашнє завдання» — розробити Положення, що суттєво наблизить кожну громаду на крок до створення Молодіжної ради.
💥Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Розширення можливостей залучення молоді в Чернігівській області», що виконується за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію.