Брехня і цькування: тиск на лікарку в Сновській громаді триває

Баталії довкола ситуації із випадком «помсти неугодній» медпрацівниці у Сновську тривають. На місцеву жительку – лікарку Любов Здрелько Сновська міська рада подала до суду. Комунальне підприємство «Сновський центр первинної медичної допомоги» вимагає повернути кошти, які молода лікарка отримала в рамках місцевої програми підтримки.

Це при тому, що медик не порушила пунктів цієї програми: нікуди не виїхала (як зробили деякі «здобувачі» матеріальних благ від міської ради). Навпаки – вона залишилася в рідній громаді і продовжила працювати в медичному закладі цієї ж громади. Причина банальна – молода лікарка просто наважилася перейти на роботу в інший медичний заклад. Тому нині і отримує своєрідну помсту.

Жителі Сновської громади стали на захист дівчини і зібрали підписи на її підтримку.

Близько двох сотень підписів з вимогою припинити цькування і залишити в спокої медпрацівницю вже передали в Сновську міську раду.

Люди вимагають у керівництва громади припинити психологічний терор і не переслідувати медика.

Утім, представники Сновської міської ради навпаки вирішили посилити психологічний тиск і почали розповсюджувати відверто брехливу інформацію.

І тут є важливий нюанс. Багатьох здивував і здався доволі дивним той факт, що міська рада вирішила подавати до суду не одразу, а приблизно через рік після виниклої ситуації.

Нещодавно в кількох ЗМІ вийшла стаття під назвою «У Сновську міськрада судиться з вагітною лікаркою, через те, що та перейшла у приватну клініку і не повернула підйомні».

Серед іншого в публікації є коментар начальника відділу юридичної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міськради Владислава Уманського.

«Ми попереджали Любов Богданівну, що отримані кошти доведеться повернути. Вона погоджувалася. Потім до міськради прийшов її чоловік і попросив надати відстрочку на вісім місяців (щоб віддавати частинами). Ми пішли назустріч, але ж одного надходження коштів протягом цього часу не було. Тоді звернулися до суду», — зазначає Владислав Уманський.

Чоловік лікарки Іван Здрелько, м’яко кажучи, був шокований, коли прочитав це. Адже даний коментар – суцільна неправда.

«Я взагалі не зустрічався і не спілкувався з паном Уманським. І ми точно такого нікому в міській раді не говорили. Міська рада вкотре каже неправду. Після того як нам повідомили про ситуацію, я сказав, що нехай подають до суду. Адже ми нічого не порушили. Моя дружина залишилася працювати в Сновську, нікуди не виїхала, продовжила обслуговувати жителів громади. Все – як і в угоді. Тому такі заяви з боку міської ради дивують»,  зазначає Іван Здрелько.

7 лютого у Сновську відбудеться судове засідання з даної справи.

https://cheline.com.ua/author/administrator