“Велике будівництво” місцевих доріг на Чернігівщині: плани на 2021 рік

На виконання законів України «Про автомобільні дороги», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», «Про Державний бюджет України на 2021 рік», «Про місцеві державні адміністрації», та враховуючи лист-погодження Державного агентства автомобільних доріг України від 19.01.2021 № 312/1/5.1-6-74/08-21 затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році, згідно з додатком.

На виконання вищезазначених робіт  передбачено 652 млн 205,9 тис. гривень субвенції з державного бюджету Чернігівській області у 2021 році.

Замовниками робіт визначено:

Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації на суму 552205,9 тис. гривень;

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради на суму 100000,0 тис. гривень.

При формуванні переліків об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення було надано пріоритетність маршрутному принципу, врахована соціальна значимість об’єктів (шкільні маршрути, медичні заклади тощо) та протяжність ділянок ремонту від 5 км.

Додаток до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг 2021.xlsx

За інформацією Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА