Венедиктова назначена генпрокурором: как голосовали нардепы

Верховна рада сьогодні, 17 березня, на позачерговому засіданні призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором. До цього Венедіктова була народним депутатом від «Слуги народу», а останні кілька місяців виконувала обов’язки директора Державного бюро розслідувань.

Відповідну постанову підтримали 269 народних депутатів, 38 виступили «проти», 47 – утрималися, 23 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 224 голоси «за», ніхто не виступив проти і не утримався, двоє – не голосували, 22 – були відсутні. Група «За майбутнє» дала 16 голосів за постанову, один – утримався, 3 – не голосували і двоє – були відсутні. Позафракційні депутати дали 13 голосів, 3 – утрималися, 2 – не голосували, 3 – були відсутні. Група «Довіра» дала 13 голосів «за», 2 – не голосували і 2 – утрималися.

Більшість членів «Опозиційної платформи – За життя» утрималися при голосуванні (28 з 44), троє проголосували «за», 10 – не голосували і 3 – відсутні. Жодного голосу не дала «Європейська солідарність»: 24 нардепи виступили «проти», один – утримався, двоє – не голосували.

У «Батьківщині» 14 депутатів утрималися на голосуванні, 10 – були відсутні. У «Голосі» 14 нардепів виступили «проти», 2 – не голосували, 4 – були відсутні.