Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про Антикорупційну стратегію на 2020–2024 роки

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт 4135 про засади державної антикорупційної політики на 2020–2024 роки (Антикорупційна стратегія), розроблений Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК).
За таке рішення проголосували 320 народних депутатів України.
Парламентарі також підтримали доопрацювання законопроекту в скорочені строки — протягом одного тижня.
💬 «Ухвалення Антикорупційної стратегії в сьогоднішніх умовах — це логічний та необхідний крок, оскільки цей документ дає шанс не просто відновити антикорупційну систему, а забезпечити її подальший розвиток, — наголосив Голова НАЗК Олександр Новіков. — Ми вдячні Президенту, Нацраді з питань антикорупційної політики, Уряду та депутатам за якісну роботу над проєктом закону та успішну співпрацю».
За словами Олександра Новікова, є принаймні три аргументи за ухвалення Антикорупційної стратегії:
☑️ здоровий держбюджет: реалізація стратегії дозволить економити до 200 млрд грн щорічно;
☑️ урахування інтересів усіх зацікавлених у боротьбі з корупцією сторін: НАЗК провело численні консультації з громадянами, погодили проєкт із 37 органами влади;
☑️ сфери, на подоланні корупції в яких концентрується Стратегія, визначені завдяки дослідженню думки громадян та бізнесу: загалом це 8 ключових сфер серед яких охорона здоров’я, сектор оборони, боротьба з незаконним будівництвом тощо.
Наступний етап після ухвалення законопроекту в другому читанні — розробка НАЗК детальної державної програми на виконання Антикорупційної стратегії. Ця програма затверджується рішенням Уряду. Її виконуватимуть державні органи як на центральному, так і на місцевому рівні. Це дозволить забезпечити командну роботу всіх органів влади для запобігання та протидії корупції в Україні.
 https://www.facebook.com/NAZKgov/ т