Верховний Суд залишив лося у Червоній книзі

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив мисливцям у позові до міністра екології про скасування наказу про внесення лосів до Червоної книги. Про це повідомляють у співтоваристві “Відкриті клітки” у Facebook. “Тільки що закінчилося засідання у Верховному Суді. Колегія суддів відмовила в задоволенні касаційної скарги мисливців. Це означає, що лось залишається в Червоній книзі України! Спасибі всім учасникам справи, колегам, а також суду, який знайшов справедливий баланс між інтересами суспільства і мисливськими господарствами”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд підтримав рішення шостого Апеляційного адмінсуду, який скасував рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування наказу про занесення лося європейського до Червоної книги. Нагадаємо, в січні 2018 року Мін’юст України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення лося європейського до Червоної книги України. 27 листопада Окружний адмінсуд Києва скасував цей наказ. 8 квітня 2019 року шостий Апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти днів.

Із судовими рішеннями у справі № 826/9432/17 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Про це повідомляє українське представництво міжнародної зоозахисної організації Open Cages (Відкриті клітки) у Facebook.