Вибори до Верховної Ради-2019: до поліції надійшли тисячі заяв про порушення

Правоохоронці розповіли, скільки відкрито кримінальних проваджень і який регіон в “лідерах” щодо порушень

Через наближення виборів до Верховної Ради поліція вже перейшла на посилений режим служби. А тим часом правоохоронці продовжують фіксувати порушення під час передвиборчої гонки.

Так, з початку виборчого процесу поліція зареєструвала 4157 заяв і повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства, з яких відкрито 210 кримінальних проваджень.

Найпоширенішими порушеннями були незаконна агітація – 2587 і підкуп виборців – 422.

У поліції зазначили, що найбільше заяв про порушення надійшло в Києві – 421, а по регіонах “лідирує” південний схід – там у середньому понад 200 повідомлення про порушення.

Як повідомляли новини “Сьогодні”, на Київщині поліція оголосила підозру кандидату в нардепи. Чоловік фігурує в розслідуванні про перешкоджання здійсненню виборчого права. В результаті було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України. Під час проведення досудового розслідування поліцейські неодноразово викликали кандидата в нардепи до поліції для надання свідчень в якості свідка.

Що стосується самого голосування 21 липня, то, як розповідала координатор Громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська, на виборах до Ради очікується явка менше 60%. Вона також зазначила, що на сьогодні понад 160 тисяч громадян тимчасово змінили місце голосування.

  ДЖЕРЕЛО:  “Сегодня”