Визнано протиправною бездіяльність виконавчого комітету Чернігівської міської ради

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Чернігівськоо окружного адміністративного суду, котрим було визнано протиправною бездіяльність виконавчого комітету Чернігівської міської ради, яка полягала у невчиненні дій, спрямованих на скерування історико-архітектурного опорного плану історичного населеного місця м.Чернігова (котрий був розроблений ще 5 років тому і за який було сплачено суттєву суму з міського бюджету) на затвердження Чернігівській міській раді. Та було зобов`язано виконавчий комітет Чернігівської міської ради вжити заходів щодо подання історико-архітектурного опорного плану історично населеного місця м.Чернігова на затвердження Чернігівській міській раді.
Як зазначив у своєму рішенні суд, у зв`язку із бездіяльністю органу місцевого самоврядування існує загроза самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території громади м. Чернігова, руйнування пам`яток історії та культури, знищення історичної спадщини громади. У зв`язку із нерозробленням та незатвердженням історико – архітектурного опорного плану Чернігова, як історично населеного місця та відсутністю належних заходів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, об`єкти, що знаходяться на його території, фактично позбавлені правового захисту й перебувають під загрозою руйнування або спотворення.
Але руйнування і спотворення – це мабуть єдина функція головного “недоархітектора” Чернігова пана Калюжного з якою він справляється дуже вдало. З усіма іншими функціями він справляється геть погано.
Тож, чекаємо на наступну сесію Чернігівської міської ради винесення проекту рішення “Про затвердження Історико – архітектурного опорного плану м. Чернігова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів», бо невиконання рішення суду, що набрало законної сили – це кримінальне правопорушення.
Возможно, это графический образ (карта и текст)

Олександр Гашпар