В Добрянській громаді відбувся тренінг з адвокації

22  грудня в Добрянській громаді відбувся тренінг з адвокації, в якому взяли участь представники громади.

Напередодні Нового року багато питань потребують вирішення, та особливої уваги, саме тому тема адвокації є актуальною та цікавою.

В ході тренінгу учасники визначали питання, вирішення яких дасть змогу активізувати мешканців громади, налагодити діалог та знайти спільні вектори руху. Опрацювали кілька компонентів адвокаційної кампанії.

За словами пані Марії – учасниці тренінгу: «тема нова і цікава, але потребує більш поглибленого вивчення».

Шукали дієві способи залучення людей, адже основною проблемою учасники визначають низький рівень активності через стреси та невизначеність, особливо це стосується прикордоння.

Дискутували щодо прийняття рішень та можливості впливати на такі рішення. Визначали на кого має бути направлена інформаційна складова.  Робочі матеріали, які отримали учасники стануть у пригоді та допоможуть у формуванні адвокаційної кампанії. Також в ході зустрічі домовились про подальшу комунікацію та супровід, при потребі.

Захід відбувався в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

Активні та позитивні, з великим потенціалом молоді люди – рушійна сила громади.

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує  ГО Чернігівський Центр Прав Людини.

Проєкт реалізується у Менській, Бахмачській, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області.