В Лозно-Олександрівської ОТГ розробляють антикорупційні політики  з метою  підвищення прозорості органів місцевого самоврядування

 

         21 листопада 2019 року В Лозно-Олександрівської об’єднаної громаді відбулись заходи з метою обговорення проекту Антикорупційної програми та проекту Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Лозно-Олександрівської селищній раді та її виконавчих органах у рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад». Лозно-Олександрівська ОТГ стала одним із партнерів громад-учасниць проекту, який виконує коаліція громадських організацій в Луганської, Чернігівської, Харківської, Миколаївської та Львівської областях.

17 жовтня розпорядженням селищного голови Лозно-Олександрівської ОТГ була створена Робоча група з підготовки проектів антикорупційних політик Лозно-Олександрівської селищної ради, затверджено її склад та план роботи.

Під час заходів експерти презентували проект Антикорупційної програми та проект Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

В процесі обговорення учасники з числа депутатів, представників селищної ради, громадських організацій  відзначили, що застосування  Антикорупційної програми та НПА по конфлікту інтересів допоможе посилити комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, органом місцевого самоврядування у здійсненні антикорупційної  діяльності на місцевому рівні. Визначення основних завдань такої діяльності, систематизація антикорупційних заходів в Програмі, визначення чіткого строку виконання та відповідальних осіб – основна мета розробки таких документів. Після завершення заходів визначили подальші кроки співпраці Робочої групи щодо підготовки проектів антикорупційних політик Лозно-Олександрівської селищної ради, строк підготовки фінальних проектів документів та необхідність проведення зустрічей з мешканцями.

Проект «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» реалізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії Чернігівським Центром Прав Людини в партнерстві з громадськими організаціями: Центр громадської адвокатури (Львів), Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група.