В Менській ОТГ затвердили антикорупційні політики

Депутати Менської ОТГ затвердили Антикорупційну програму Менської міської ради на 2020 – 2023 роки і Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Менській міській раді та її виконавчих органах під час сесії міської ради 26 серпня 2020 року.

Навіщо ж потрібні такі документи в громаді? Як свідчить практика, їх затвердження це узаконення конкретних «правил гри». Визначення основних завдань такої діяльності, систематизація антикорупційних заходів, визначення чіткого строку виконання та відповідальних осіб – основна мета розробки таких документів. Окрім того, органи влади можуть передбачати додаткові заходи, які сприяють досягненню прозорості та відкритості роботи, залучення громадськості.

Переваги для громади:

  • Допомагають попередити порушення законодавства у сфері запобігання корупції
  • Систематизують вимоги законодавства для місцевої влади
  • Робота місцевої влади стає прозорішою
  • Громада впроваджує хороші практики врядування та є привабливою для інвесторів
  • Грантодавці підтримують проекти громади, адже вони впевнені, що інвестовані кошти не «осядуть» в кишенях чиновників
  • Мінімізують ризики притягнення до відповідальності уповноважених осіб у сфері місцевого самоврядування
  • Допомагають працівникам, депутатам місцевої ради розуміти вимоги законодавства у сфері запобігання корупції та не вчиняти порушення

Також застосування прийнятих антикорупційних політик допоможе посилити комунікацію та співпрацю між місцевими жителями у здійсненні антикорупційної  діяльності на місцевому рівні.

Центр «Доброчин» дякує всім депутатам та громадським активістам, які приймали активну участь у розробці, пропагуванні та голосуванні антикорупційних політик!

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

 *Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).

20200826_10040620200826_10045420200826_101411(0)20200826_12494920200826_12505920200826_125112