В Нижньодуванській ОТГ Луганської області активно створюють сприятливе антикорупційне середовище

Протягом останніх місяців цього року в Нижньодуванській об’єднаній громаді Луганської області активно створюють сприятливе антикорупційне середовище. Нижньодуванська ОТГ стала одним із партнерів громад-учасниць проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», який виконує коаліція громадських організацій – Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії у 8 областях України.

Нагадуємо, що в травні 2020 року розпорядженням селищного голови Нижньодуванської ОТГ була створена Робоча група з підготовки проектів антикорупційних політик Нижньодуванської селищної ради, затверджено її склад та план роботи.

В процесі співпраці розроблені проект Антикорупційної програми та проект Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Нижньодуванській селищній раді та її виконавчих органах. Застосування Антикорупційної програми та НПА по конфлікту інтересів допоможе в майбутньому посилити комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, органом місцевого самоврядування у здійсненні антикорупційної діяльності рівні громади. Визначення основних завдань такої діяльності, систематизація антикорупційних заходів в Програмі, визначення чіткого строку виконання та відповідальних осіб систематизують вимоги законодавства для місцевої влади у сфері запобігання корупції. Зараз плануються заходи з метою обговорення проектів нормативно-правових актів та підготовки фінальних проектів документів.

Діяльність проходить в рамках проекту Центр Доброчин / Dobrochyn Center «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр громадської адвокатури (Львівська область), Samoorg – Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд развития г.Николаева (Миколаївська область), Политическая Херсонщина (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр Доброчин / Dobrochyn CenterDcecrp Дніпропетровська область).

Embassy of the Netherlands in Ukraine
#MATRA