В Чернігові на сесії озвучили можливі корупційні схеми міської влади

Чергова сесія Чернігівської міської ради привела в її стіни багато незадоволених містян. Спершу люди мітингували під стінами проти будівництва заправки на Масанах. Далі вже в сесійному залі жителі будинку по Коцюбинського, 84А вкотре просили не зводити біля них новобудов.

«Просимо сьогодні встановити мораторій на забудову саме цієї ділянки, що має сьогодні виділятися»,- жителька будинку по Коцюбинського, 84.

«Не підемо ми на ці прецеденти. Жодних мораторіїв ми голосувати не будемо»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі прийшли жителі іншого будинку – висловити протест проти «підкопу» в їхнє підвальне приміщення.

«Хочуть зробити вхід і цілковите руйнування підвального приміщення. Всі жителі проти»,- Павло Козловський, житель будинку по проспекту Перемоги, 89.

«Запропоновано певним комунальним підприємствам, тобто «Чернігівбудінвест», розробити відповідні входи в капітальних стінах нашого будинку, таким чином може відбутися руйнування опорних конструкцій»,- Дмитро Шпак, житель будинку по проспекту Перемоги, 89.

Наступне. Під час звіту чернігівського прокурора активісти просто в залі повідомили йому про можливу корупцію серед міських чиновників.

«Як вийшло так, що головний архітектор міста в декларації вказує, що живе в місті Лозова, але працює в Чернігові і живе по вулиці Олега Міхнюка. Звідки у нього гроші на цю квартиру? Так само в цьому будинку живе начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков. Звідки у його доньки-студентки був один мільйон гривень на цю квартиру? Кримінальне провадження, що було відкрите стосовно цих вазонів для катальп, які були куплені в кума начальника комунального підприємства. Чому ця справа не розслідується? Ремонт вулиці Доценка і Космонавтів. Тендер оголошено 21 серпня на ці роботи, а вже 22 серпня начальник ШБУ-14 розповідає про перебіг робіт. Тобто це корупційна змова. Потім якась фірма АТП – 2528 підіграє на тендері ШБУ-14 і вони отримають кошти за те, що виконували роботи без дозвільних документів, без проєктів, без договору, і так у нас відбуваються всі підряди в місті»,- Олександр Гашпар, громадський активіст.

Зазнав критики і формат виділення коштів на комунальні установи. Зокрема, 27 мільйонів «Муніципальній варті».

«Жодної розшифровки, жодного напрямку видатків, жодного механізму контрою чи статей видатків, їх просто немає»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Укотре міська влада не запропонувала коштів ні медикам, ні освітянам на боротьбу з COVID-19.

«На жаль, на моє запитання до міського голови – які заходи проводяться у зв’язку з коронавірусом в освіті, надійшла відповідь – жодних заходів не проводиться. На мою думку, повинен бути захищений персонал, захищені учні. Ну і на це треба виділяти кошти. Кошти, на жаль, у нас виділяють лише на фонтани, асфальт, на всі інші речі»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Крім цього, з важливого на сесії – остаточно ліквідували районні в місті ради та присвоїли воїнам-чернігівцям почесне звання «Захисник України – Герой Чернігова».

Сюжет: Cheline TV

https://www.gorod.cn.ua/news/