Городнянська молодь вчилась адвокатувати свої ідеї

 22 листопада в місті Городня відбувся тренінг з адвокації для місцевої активної молоді. Це один із заходів проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».
 З одного боку, проект пропонує дії, що створюють інфраструктуру для участі вразливих груп (дітей/молоді) у процесах реконструкції та відновлення. З іншого боку, він спрямований на розширення можливостей дітей/молоді та здатність реалізовувати молодіжні дії в громадах. Що забезпечить подальше залучення молоді до процесів відновлення в їх громадах.
Розпочинаючи зустріч, керівник проекту Олександр Підгорний підкреслив, що адвокація – це комплекс дій, який допомагає «озвучити» проблему, сприяти її вирішенню та заручитись підтримкою. Тому для молоді дуже важливо опанувати навички як адвокатувати свої ідеї.
👉Під час тренінгу учасники познайомились з азами адвокації, з’ясували як обирати актуальну тему адвокаційної кампанії.
👌Практичні кейси стосувались формулювання суті проблеми, в ході практичної роботи було обрано три напрямки, які для молоді є актуальними. Учасники самостійно визначили «мішені» серед представників влади, які можуть потенційно вплинути на прийняття рішень.
👉Використовуючи SMART критерії визначали мету. Молоді люди попрацювали над ідеями прямої дії.
👌На завершення заходу проаналізували потреби у ресурсах та визначали бюджет кампанії. Активні та позитивні, з великим потенціалом молоді люди – рушійна сила громади.
🔰Нагадаємо, що проект реалізується у Менській, Бахмацькій, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області.
🔰Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».