Громадський сектор України повинен відстояти свою незалежність та право на свободу діяльності.

 Про це і не тільки говорили у п’ятницю, 2 жовтня, під час онлайн-презентації попереднього аналізу законопроєктів щодо ГО, які залучають фінансування з іноземних джерел, проведеного Європейським Центром Некомерційного Права (ECNL). 
Учасники онлайн-дискусії обговорили загрозливий потенціал, котрий криють у собі законопроєкти №3193-1, 3326, 3564 та тих ризиків, котрі вони несуть для майбутнього розвитку громадянського суспільства і загалом демократії в Україні.

Детальніше: https://bit.ly/2SpVX1L

Плюси: Співрозмовники погодились, що і надалі разом із колегами та партнерами по громадському сектору закликатимуть народних депутатів відхилити ці законопроєкти, а натомість акцентуватимуть увагу на необхідності на законодавчому рівні створювати сприятливіше середовище для ОГС.

Мінуси: Загрозливі законопроєкти продовжують свій рух – два з трьох уже включені до порядку денного ВРУ.

Що тепер робити? Вимагати відхилення законопроєктів  №3193-1, 3326 та 3564.

У 2020 році в питаннях молодіжної політики Україна продовжує користуватися законодавством 1990-х років. Та вже незабаром ситуація може змінитися в кращу сторону.

Готуючись до розгляду в другому читанні осучасненого документу — проєкту закону № 3718 «Про основні засади молодіжної політики» — експерти обговорили виклики, цілі та можливості запропонованих новацій: створення молодіжних рад, мережі молодіжних центрів і спеціального фонду для фінансової підтримки.

Детальніше: https://bit.ly/3iRINp7

Плюси: Молодіжна політика в Україні нарешті отримала шанс на реальне “омолодження”: відповідне законодавство може стати сучасним, актуальним і дійсно молодіжним.

Мінуси: Законопроєкт поки не прийнятий у другому читанні та потребує розгляду у сесійній залі.

Що тепер робити? Підтримувати новий законопроєкт та адвокатувати його прийняття серед народних депутатів.