Громадянин намагався підкупити працівника прикордонної служби

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом надання службовій особі  неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, 21 серпня 2020 року обвинувачений разом зі своєю дружиною прибули до пункту пропуску «Сеньківка» з метою в’їзду на територію України. Під час проходження прикордонного контролю працівниками відділу прикордонної служби «Гірськ» Чернігівського прикордонного загону з’ясовано, що громадяни не виконали вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641, а саме: не встановили мобільні додатки «Дій вдома» на своїх телефонах та не мають полісів страхування, що покривають витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 та обсервацією. У зв’язку з чим, у перетині державного кордону особам було відмовлено.

У подальшому, обвинувачений намагався «купити» в’їзд в Україну за 100 доларів США, надавши суму неправомірної вигоди начальнику відділення прикордонної служби.

Від отримання коштів службова особа відмовилася. Даний факт задокументували правоохоронці.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури