Для молоді Ріпкинської громади провели тренінг з адвокації.

23 листопада в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад» для молоді Ріпкинської громади провели тренінг з адвокації.
Учасники вчилися визначати питання, вирішення яких дасть змогу активізувати мешканців громади та залучити їх до активного способу життя.
Під час практичних завдань:
– опрацювали кілька компонентів адвокаційної кампанії;
– шукали дієві способи залучення людей, адже основною проблемою учасники визначають низький рівень активності через стреси та невизначеність.
В ході тренінг дискутували щодо прийняття рішень та можливості впливати на такі рішення, а також визначали на кого має бути направлена інформаційна складова, та як формувати імідж кампанії.
Учасники отримали робочі матеріали, завдяки яким можуть самостійно опрацьовувати визначені напрямки.
Розглянули та проаналізували вже проведені адвокаційні кампанії прямої дії, які досягли успіху та вплинули на позитивні рішення.
За словами однієї з учасниць, що вперше дізналась про те що таке адвокація, захід був цікавим та корисним і було б добре аби така практика продовжувалась для формування відповідального та зацікавленого у розвитку суспільства.
– Активні та позитивні, з великим потенціалом молоді люди – рушійна сила громади, – зазначають у ГО «Чернігівський Центр Прав Людини», яка є виконавцем проєкту.
Нагадаємо, що проект реалізується у Менській, Бахмацькій, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області.
Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».
The German Marshall Fund of the United States
Чернігівський Центр Прав Людини