Експерт розповів, як мер Чернігова піариться коштом платників податків і адмінресурсу

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко використовує у передвиборчому піарі адмінресурс, а всі зміни у місті позиціонує як свої особисті досягнення та ініціативи, розповів УНН представник комітету виборців України Володимир Андрійченко.

“Будь-які зміни у місті позиціонуються як особисті досягнення міського голови, нівелюючи результати децентралізації, коли місто Чернігів отримало кошти на розвиток міста. Зараз у команді діючого міського голови представлені у списку партії – викладацька сфера, представники комунальних підприємств, які собі у заслуги ставлять так само ті чи інші зміни у нашому місті. І, відповідно, хіба можна зловживати і казати, що це ми зробили, і це наша заслуга? Тобто фактично виходить так, що вони виконують свої функціональні обов’язки заради яких їх було прийнято громадою на роботу. І це просто нормальне виконання своєї роботи, а не якісь надвиконання”, – вважає Володимир Андрійченко.

Він також зазначив, що Атрошенко вже давно використовує адмінресурс для свого власного піару: не тільки на початку передвиборчого процесу, але й весь час.

“Міський голова Чергнігова не тільки на початку виборів використовував адмінресурс, а й весь час. Місто Чернігів змінюється, але за незалежними оцінками корупційних організацій міський голова Чернігова має великі корупційні ризики. Організація, яка займається дослідженнями, зазначила, що Владислав Атрошенко має найбільші корупційні ризики серед міст обласних центрів”, – розповів Андрійченко.

Він наголошує, що людям важливо донести інформацію про те, що місто змінюється за їхні кошти, тож це не заслуга якогось окремого депутата, керівника комунального підприємства чи мера.

“Від побудови чи реконструкції скверів і до ремонту на Червоній площі – вони кажуть, що роблять це вони. Депутати, які наближені до міського голови кажуть, що це вони з бюджету вибили кошти на ремонт якогось дворового проїзду. Тобто, фактично, за це платили платники податків міста Чернігова, це кошти наші – як платників, а не якісь заслуги того чи іншого депутата, чи керівника комунального підприємства, чи мера”, – підкреслює Андрійченко.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що за даними політологів та соцопитувань, Кличко, Атрошенко і Філатов прогнозовано отримують другий тур на місцевих виборах-2020.

Джерело: УНН