Запрошення до участі в конкурсі міні-грантів

«Підтримка антикорупційних розслідувань на регіональному та місцевому рівнях»

Запрошення до участі в конкурсі міні-грантів «Підтримка антикорупційних розслідувань на регіональному та місцевому рівнях»

Детально за посиланням: announce_Re_granting      application       Бюджет

Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» реалізує ініціативу, направлену на підвищення рівня участі органів громадянського суспільства у реалізації антикорупційної реформи на місцевому рівні в північній частині України: Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Суть антикорупційної реформи полягає у створенні ефективної системи запобігання корупції, заснованої на громадському порядку, доброчесності та громадському контролі.

Перш за все, корупція є симптомом недосконалої системи управління і каральні заходи самі по собі можуть мати лише обмежений вплив на зменшення корупції. Вони повинні бути частиною всебічної стратегії для зменшення простору корупційних дій. Саме тому належне управління, доброчесність, контроль та запобігання корупції є невід’ємною частиною антикорупційної реформи в Україні.

Протягом 2021 – 2023 років проєкт має на меті досягнути три головні цілі:

  1. Посилити спроможність ОГС протидіяти корупції.
  2. Підвищити обізнаність громадськості щодо антикорупційної реформи.
  3. Посилити громадський контроль за діяльністю місцевої влади.

 

МЕТА КОНКУРСУ МІНІ-ГРАНТІВ

Конкурс має на меті

  • викрити корупційні схеми та корупціонерів серед політиків, чиновників та урядовців у різних сферах громадсько-політичного життя;
  • привернути увагу громадськості до корупції в органах влади;
  • спонукати правоохоронців до пошуку й покарання винних шляхом співпраці з громадськими антикорупційними ініціативами.

ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ МІНІ-ГРАНТІВ:
• Наявність попереднього мінімального досвіду в антикорупційних заходах або діяльності (антикорупційні розслідування, адвокація демократичних або антикорупційних ініціатив та інструментів, контроль місцевої влади, тощо);
• Організація здійснює свою діяльність на місцевому та/або регіональному рівнях в Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Проект «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права» впроваджується громадською організацією «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки Програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів.