Зеленський наполягає на позачерговому розгляді свого закону про імпічмент

Верховна рада у найближчі тижні має позачергово розглянути законопроект глави держави Володимира Зеленського про імпічмент президента.

Про це заявив представник президента у ВР Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради, передає кореспондент «Слово і Діло».

За його словами, президент України наполягає на розгляді трьох важливих законопроектів, які стосуються імпічменту президента, виборів парламенту та зняття недоторканності з народних депутатів.

«Минулого тижня президентом було внесено законопроект про особливу процедуру усунення президента з посади – імпічмент. Окрім цього, президент надіслав листа до голови Верховної ради з проханням невідкладно розглянути проект закону щодо недоторканості народних депутатів. Минулого тижня ми внесли законопроект про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» (щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців). Хочу звернутися з проханням, що всі дані питання питання потребують позачергової підготовки і визначені президентом як невідкладні», – повідомив Стефанчук.

Зазначимо, що внесений до Верховної ради законопроект Зеленського про процедуру імпічменту не позначений як невідкладний.

Нагадаємо, голова підкомітету з питань виборів та референдумів комітету Верховної ради з питань правової політики і правосуддя, нардеп Олександр Черненко заявив, що законопроект президента Володимира Зеленського про імпічмент президента розглядатиметься в сесійній залі лише після того, як вийде час для подачі альтернативних законопроектів.

На сайті парламенту в середу, 29 травня 2019 року, був оприлюднений текстзаконопроекту про імпічмент президента, який був внесений Зеленським. Незадовго до цього представник президента в парламенті Руслан Стефанчук заявив, що Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про імпічмент.