Кабмін затвердив порядок передачі в оренду комунального та державного майна через “Прозорро.Продажі”

Кабінет міністрів України затвердив порядок передачі в оренду комунального та державного майна через електронну торгову систему “Прозорро.Продажі”.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу з умовою його доопрацювання впродовж трьох днів.

“Проектом постанови впроваджуються принципово нові механізми передачі майна в оренду шляхом проведення електронного аукціону за допомогою електронної торгової системи. Впроваджується порядок функціонування електронної торговельної системи, зокрема такі процедури і терміни, як опублікування інформації про потенційні об’єкти оренди, подача заяв на участь в аукціоні, проведення електронного аукціону тощо. Підвищується рівень конкурентоспроможності і забезпечується рівний доступ для всіх потенційних орендарів до майна”, – розповів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко під час засідання Кабміну.

Затверджений порядок встановлює ДП “Прозорро.Продажі” адміністратором електронної торгової системи.

“Як передбачається, процедура торгів буде проходити через електронну торгову систему “Прозорро.Продажі”. До неї підключено (тобто фактично виступають її “інтерфейсом” для користувача) близько 47 маркетплейсів. І кожен – завдяки єдиній центральній базі даних – побачить інформацію про новий лот. Так, потенційні орендарі зараз мають більше можливостей для отримання в оренду державного та комунального майна”, – прокоментував прийняття постанови директор ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболєв.

https://news.finance.ua/ua/news/