Кодола поклав око на приміщення 4 школи в Ніжині

Олександр Кодола лише четвертий місяць на посаді Ніжинського міського голови, а вже почав демонструвати свої апетити до комунальної власності та землі. Мова йде про приміщення 4-ї школи та земельної ділянки під нею, загальною площею в 42 сотки. Школу планують закрити, аргументуєчи це тим, що її учні обходяться найдорожче в місті. Та як би не розташування школи і її землі, то цього б питання, напевно, не виникло б. Справа у тому, що заклад освіти знаходиться в самісінькому центрі Ніжина по вул. Козача, 22, неподалік парку Шевченка. Як розповідають батьки дітей, що ходять до 4-ї школи, око на неї поклали вже давно, але у жодного мера міста до Кодоли вистачало клепок, аби не захапати школу та її землю.

“Тут прийшли з управління освіти і демонструють нам графіки. Намагаються переконати нас в тому, що школа економічно не вигідна місту, бо на її утримання, в розрахунку на одну дитину, йде 32 тисячи на рік. А тому, школу треба закрити. Ми поставили Кодолиним функціонерам зустрічне запитання. А чому на Закарпатті в перерахунку на одного учня витрачається 90 тисяч на рік і школи не закривають? На це нам нічого не змогли відповісти” – розповіла мати одного з учнів, під час зустрічи представників управління освіти з батьками.

Насправді батьки праві, Олександра Кодолу цікавить не економія грошей на школі, а земля на якій вона стоїть. Як ми дізналися від оточення Ніжинського мера, на місці школи планують звести багатоповерхівку і для цього вже все готове. Залишилося лише закрити 4-у школу та знести її. Плануть це зробити вже цього літа, якщо люди не стануть на заваді.

    

https://newch.news/2021/03/31/