Комітет Сенату визначився з кандидатурою на посаду посла США в Україні

Кандидатуру Дейтона має затвердити повний склад верхньої палати Конгресу.

Комітет Сенату визначився з кандидатурою на посаду посла США в Україні

© zooclub.ru

Комітет у закордонних справах Сенату Сполучених Штатів Америки підтримав кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні. Про це йдеться на сайті комітету.

«Мені особливо приємно відправляти кандидатів на посади послів Японії та України до повного Сенату для підтвердження. Ці посади відіграють життєво важливу роль у формуванні зовнішньої політики США, і я сподіваюся, що пан Вайнштейн і пан Дейтон незабаром будуть підтверджені”, – сказав голова Комітету із закордонних справ Сенату Джим Ріш.

Зазначається, що кандидатури послів має затвердити повний склад верхньої палати Конгресу, більшість у якій мають республіканці.

Нагадаємо, 1 травня Білий дім оголосив, що генерал-лейтенант у відставці Кіт Дейтон номінований на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів в Україні.

Кіт Дейтон упродовж 40 років перебував на службі в армії США, з якої пішов у 2010 році у званні генерал-лейтенанта. Також Дейтон працював у Міністерстві оборони США: займався питаннями стратегічного планування, розвідувальної діяльності та ізраїльсько-палестинського конфлікту, а також був аташе з військових питань при посольстві США в Росії.

З 2010 року очолює Центр досліджень у сфері безпеки імені Джорджа Маршалла, який базується в Німеччині. Водночас працює старшим американським радником із питань оборони для України.

До того американське дипломатичне представництво в Україні з січні 2020 року очолювала  Крістіна Квін. Будучи на посаді тимчасового повіреного у справах США в Україні, Квін замінила Вільяма Тейлора, який очолював місію від червня до кінця 2019 року

Про те, чого очікувати від номінації нового посла США в Україні, читайте в статті Володимира Дубовика “Генерал-посол” для ZN.UA. 

https://zn.ua/ukr/UKRAINE/