КОРОНАВІРУС У ЧЕРНІГОВІ: ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО КІЛЬКОСТІ ХВОРИХ У МІСТІ

На сьогоднішній ранок у Чернігові ковід діагностований у 27 людей. З них 3 вже одужали, а 6 на стаціонарному лікуванні (пневмонія середньої тяжкості, 1 хворий на подачі кисню, але без ШВЛ).

Про це повідомив щойно на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Інші інфіковані знаходяться вдома на самоізоляції. У них безсимптомний перебіг хвороби, це інфіковані з числа контактних осіб, які були виявлені шляхом ПЛР-тестування.

У Чернігові ПЛР-тестування на COVID-19 проведене 777 осособам і трохи більше 340 осіб перевірені експрес-тестами.

Усі медичні заклади працюють у масковому режимі, всім необхідним для цього вони забезпечені. Якщо є якісь скарги на незабезпечння масками – це десь спрацьовує людський фактор, з яким треба розбиратись індивідуально. Ресурс і можливість докупити необхідне у лікарень є.

Щодо інших видів надання меддопомоги – вже є дозвіл Кабінету Міністрів України на часткове відновлення планової госпіталізації для надання оперативного втручання якщо є загроза життю. Тобто потроху надання планової оперативної допомоги відновлюється, додав він.