“Краудфандинг для соціального підприємництва”

Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс ідей для партнерства в ініціативі “Краудфандінг для соціального підприємництва”.

Цією ініціативою Фонд прагне зміцнити практику фінансування значущих суспільних ініціатив шляхом краудфандінгу – залучення коштів від громадян.

Цим конкурсом Фонд прагне підтримати нові стартапи та зміцнити діючі соціальні підприємства, популяризувати соціальне підприємництво та створити позитивну практику залучення соціальними підприємствами коштів спільноти.

 

Учасники конкурсу: До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, благодійні фонди, зареєстровані у будь-якому регіоні України.

Критерії відбору заявок на першому етапі:

  • соціальна складова діяльності підприємства (чітко визначена суспільна проблема, яку вирішує підприємство; дотичність цієї проблеми до наскрізних тематичних пріоритетів фонду “Відродження” – права людини, інклюзія, гендерна рівність, екологічна сталість, європейська інтеграція України, доступ до якісної освіти, громадянська освіта, протидія корупції; окреслена цільова аудиторія (бенефіціари) проекту);
  • реалістичність бізнес-ідеї: сталість підприємства (для діючих ініціатив) або реалістичність прогнозу досягнення підприємством певного рівня дохідності в майбутньому;
  • спроможність команди проекту та фінансова обґрунтованість  (реалістичність збору заявленої суми шляхом краудфандінгу – за аналогією з подібним проектами або обґрунтування здатності проекту зібрати необхідні кошти; обґрунтовані та збалансовані витрати бюджету)

Якщо вашу заявку схвалено – вам потрібно залучити кошти від громадян на свій проект на «Спільнокошті» (партнерській платформі нашої програми) або іншому краудфандінговому веб-сайті.

Термін підготовки та проведення кампанії – не більше 6 місяців від повідомлення від надсилання повідомлення про відбір заявки.

Для допомоги організаціям, які було відібрано на першому етапі, фонд “Відродження” спільно з партнерами організує одноденний практикум з краудфандингу, який відбудеться на початку квітня у м. Києві.

Якщо краудфандінг завершилася успішно –  Фонд фінансує проект громадської організації у сумі, яка дорівнює зібраній шляхом краудфандінгу (але не більшій, ніж мета кампанії).

Максимальна сума, яку Фонд дофінансовуватиме у межах цієї ініціативи, становить 150 000 гривень.

Наприклад:

Заявили 80 тис. грн. -> Зібрали 80 тис. грн. -> Отримали + 80 тис. від Фонду

Для участі у першому етапі конкурсу, потрібно заповнити аплікаційну форму

Графік проведення конкурсу у 2020 році:

ДАТА ПОДАННЯ ЗАЯВОК ДЛЯ УЧАСТІ У ПЕРШОМУ ЕТАПІ ПОВІДОМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПОПЕРЕДНЬОГО ВІДБОРУ
15 квітня 15 травня

У разі рішення Експертної ради про подальше продовження конкурсу дати нових дедлайнів буде оголошено додатково.

 

Дізнатись більше