Мер не виключає залучення колекторських фірм до вибивання боргів

Сьогодні, 21 травня, вся розширена нарада при міському голові була присвячена обговоренню стану заборгованості населення за спожиті комунальні послуги та пошуку виходу із ситуації, що склалася.
Судячи з доповідей керівників енергогенеруючих компаній виходить, що борги чернігівців за спожиті послуги в цьому році виросли по всіх позиціях і на сьогоднішній день становлять за приблизними підрахунками десь близько трьохсот мільйонів гривень.
Найбільші неплатежі фіксуються, звичайно ж, у сфері теплопостачання – понад 220 млн.грн. причому як уже неодноразово наголошувалося, заручниками кількох сотень недобросовісних споживачів стають сотні тисяч порядних жителів нашого міста.

В пошуках виходу з ситуації, що склалася, керівники «Облтеплокомуненерго», ТехНова, водоканалу та ін. обслуговуючих підприємств намагаються застосовувати найрізноманітніші методи впливу від інформування та попередження неплатника до судового позову і відключення від послуги.

 

Десь в якій окремій сфері такі заходи приносять певні плоди, але в цілому на стан загальної заборгованості це майже не впливає.
Тому на певному етапі обговорення і та пошуку рішення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і запропонував спробувати звернутися до колекторських фірм з метою прискорити процес та зробити його більш ефективним.
«Якщо у споживача заборгованість більше 12 місяців, то варто віддати їх колекторам і, можливо, у такий спосіб врегулювати ці речі. При дисконті колекторської фірми у 15 %, це прекрасний взаємовигідний договір», – сказав Атрошенко. «Найближчим часом треба зібратися разом начальнику управління ЖКГ Ярославу Куцу, разом з директором «Чернігівводоканал» Сергієм Малявко та його заступником Павлом Волохом і керівниками ЖЕКів та виробити єдину стратегію щодо цього питання».

На фото  директор «Чернігівводоканал» Сергій Малявко

Особливо це доречно на фоні тієї інформації, яку озвучив у своїй доповіді Сергій Михайлович, коли серед найбільших боржників – люди з сімома квартирами в Чернігові, засновники трьох і більше власних фірм та власники елітних новеньких іномарок.

До речі, «Чернігівська ТЕЦ, вже співпрацює з такою колекторською фірмою, – заявив її очільник Олексій Щербина, – і в червні їй вже буде передано першу партію – близько півтори тисячі злісних неплатників».

Gorod.cn.ua