Міський голова чернігова Атрошенко потрапив в ТОП-3 найбагатших мерів України

Статки міських голів обласних центрів країни необов’язково залежать від величини міста, яке вони очолюють. Як з’ясував RegioNews, навіть столичний очільник Віталій Кличко зі своїми задекларованими трьома квартирами в Києві і земельною ділянкою та й навіть будинком відпочинку вартістю в понад 3,6 млн грн виглядає порівняно скромно.

До трійки найбагатших мерів України потрапив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко – власник земель і опосередковано – «Галі Балуваної».

Міський голова досить невеликого Чернігова Владислав Атрошенко у порівнянні з дніпровським колегою – мало не латифундист. Він володіє земельними ділянками: чотирма (двома — в Іванівці на Чернігівщині і двома — в самому Чернігові, до того ж обидві у власності від 2020 року), і одну спільно орендує з іншим громадянином, одна ділянка — у позичці. Вісім ділянок є у дружини Ірини Атрошенко, та ще й чималих – сумарно їх площа становить 77 082 кв. м.

Тобто землі у сім’ї чернігівського мера навіть більше, ніж у дніпровського.

Щодо житла очільник Чернігова також не бідує: чотири житлові будинки є у нього і два — у дружини, ще один у нього в позичці – від тестя; по квартирі мають вони з дружиною у Києві, є квартира в мера і у Чернігові, ще однією він володіє у спільній власності зі своєю мамою, а ще однією – спільно з батьками дружини. Також уся родина користується ще однією квартирою в Чернігові. Із нежитлових приміщень має таке і в Чернігові, і в області, користується двома гаражами: одним — на правах спільної власності, а другим – як член автокооперативу.

Є й три машиномісця в Києві.

Не цурається Атрошенко розкоші: має, як і Філатов, п’ять чоловічих годинників (торгових марок Breguet Marine (біле золото), Girard Perregaux Tourbillons (рожеве золото), Patek Philippe (платина), Patek Philippe (рожеве золото), Breguet (with tourbillon). Skeleton (ексклюзивна модель), вартістю від 259,2 тис. до 1 млн 200 тис. грн). А також володіє коштовними офісними меблями з дерева і шкіри.

Транспорт же в родині лише один і у власності дружини, зате який — Tesla Model X Performance, 2020 року випуску (вартістю понад 3,7 млн грн).

Атрошенко має інвестиційні сертифікати в ТОВ «Добробут-фінанс» вартістю 1000 грн кожен: 159 818 шт. — сам і 38 425 шт. — разом з дружиною. Передав в управління корпоративні права на 11,19% від капіталу ТОВ «РАІЛ», 85,25%ТОВ «Телеорганізація НІСА», 79,6% ПП “Телерадіоагентство «ТЕРРА», 63,49% ТОВ «Десна-ФК-2», 50% ПП «Агро-трейдер», 50% сільськогосподарського ТОВ «ІНТЕР», 50% приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Жадьківське», 50% “Торгового дому «Сатурн», 50% ТОВ «Північагро», 25% ТОВ «Сідко-Україна», 25% ТОВ «СЕЕДКО», 69,61% ТОВ «РІЕЛ КО», 60% ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-ХЕРСОН».

А ось дружина володіє правами 33,3% ТОВ «Фудхол Київ», 33,33% ТОВ «Фуд Сервіс 2017» та 34% ТОВ «Варенична Балувана Галя».

До речі, варто зауважити, що багато що з майна подружжя отримало у власність саме у 2020 році. Зокрема, і згадувані цінні папери, і два житлові будинки, і квартиру, і земельні ділянки (одну у власність, одну в оренду), і обидва гаражі, і навіть дружинину «Теслу».

Джерело: https://cheline.com.ua/news/society/atroshenko-potrapiv-v-top-3-najbagatshih-meriv-ukrayini-252704
© Чeline | cheline.com.ua/