«Навіщо потрібні районні ради?»: голова громади про можливість перерахунку грошей до районного бюджету

Нині реалізація визначених законодавством повноважень районних рад може здійснюватися в межах надходжень до районних бюджетів, а також за рахунок залучення на договірних засадах коштів сільських, селищних та міських бюджетів для реалізації спільних соціальних, інфраструктурних, економічних та інших проектів.

Цікаво, як до такої новації поставилися на місцях.

По коментар з даного приводу звернулися до голови Носівської громади Володимира Ігнатченка.

«Я не уявляю навіщо на сьогодні районні ради взагалі потрібні. Районні ради в Чернігівській області попереднього скликання могли на своїх сесіях прийняти  рішення про передачу майна комунальної форми власності тим чи іншим громадам, які утворилися на території районів. Наразі дію районних рад продовжили, але незрозуміло, як вони будуть фінансуватися, за рахунок чого їх утримуватимуть.

Я не прибічник того, щоб ми перераховували кошти в районний бюджет. Для чого? В таких районах, як ми були, міським радам цілком реально виконувати функції районних рад. І сільські ради раніше могли усе робить, не могли лише державні кошти перерозподіляти. Але це все вирішується на рівні держави.

У те, що районні ради будуть залучать кошти від громад і реалізовувати якісь проекти, я не вірю.

І нині громади самі готові залучати кошти на свій розвиток без посередництва рад. Готові писати проєкти і залучати кошти. Що це робитимуть районні ради, я теж не вірю», – сказав Володимир Ігнатченко.

Джерело: https://cheline.com.ua/news/society/navishho-potribni-rajonni-radi-golova-gromadi-pro-mozhlivist-pererahunku-groshej-do-rajonnogo-byudzhetu-240018