Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК

❤️ Досі шукаєте як романтично зізнатися в коханні? Вкажіть другу половинку у своїй декларації.
Звісно, якщо ваш коханий чи кохана належать до членів сім‘ї суб‘єкта декларування.
Нагадаємо, членами сім’ї суб’єкта декларування вважаються:
💍 подружжя: особа, яка перебуває в шлюбі із суб’єктом декларування (чоловік/ дружина) станом на останній день звітного періоду, — незалежно від спільного проживання із суб’єктом декларування впродовж звітного періоду;
💟 будь-які особи, які станом на останній день звітного періоду звітного періоду або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, що передує року подання декларації: спільно проживали, були пов’язані спільним побутом, мали взаємні права та обов’язки із суб’єктом декларування (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживали із суб’єктом декларування, але не перебували в шлюбі.
Тобто навіть якщо ви ще не одружені, проте всі ознаки збігаються, то потрібно зазначити таку людину у вашій декларації.
☝️ Зверніть увагу, якщо відсутня хоча б одна ознака із вказаних вище, то такі особи не вважаються членами сім’ї суб’єкта декларування.
Наприклад, якщо особи, які за відсутності вказаних ознак спільно орендують житло, проживають в одній квартирі, кімнаті в гуртожитку, готелі тощо.
👼 Декларуючи коханих, не забувайте про результати вашого кохання. Діти суб’єкта декларування до досягнення ними повноліття, незалежно від їхнього спільного проживання із суб’єктом декларування впродовж звітного періоду належать до членів сім‘ї суб‘єкта декларування.
🔗 Докладніше про членів сім’ї суб’єктів декларування можливо прочитати за посиланням: https://bit.ly/3726pEn
🚀 Більше про декларування читайте в нашому Telegram-каналі: https://t.me/NAZK_gov_ua