На керівника Чернігівської області поскаржився народний депутат від Чернігова

Антон Поляков, що влітку минулого року переміг на виборах до Верховної ради на окрузі №206, подав заяву до Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Суспільний кореспондент» з посиланням на телеграм-канал депутата.

Скарга стосується голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрія Прокопенка.

Привід для скарги в НАБУ, на думку Антона Полякова – використання адміністративного ресурсу і можлива корупція з боку очільника області.

Народний депутат, якого в минулому році було виключено з провладної фракції «Слуга народу» вважає, що в діях Андрія Прокопенка містяться ознаки кримінального правопорушення що стосується корупційних діянь.

«Як раніше і обіцяв, встиг подати заяву про вчинення кримінального правопорушення в НАБУ… про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» чинним головою Чернігівської обласної держадміністрації Андрієм Прокопенком», – написав Антон Поляков.

Він припустив, що антикорупційні органи проллють світло на джерела фінансування «зовсім не дешевої PR-кампанії з з використанням адмінресурсу».

Нагадаємо, білборди з зображенням Андрія Прокопенка з’явилися на вулицях Чернігова, також в поштових скриньках чернігівців з’явилися інформаційні бюлетені. Сам керівник області в ефірі UA:Чернігів підтвердив, що це пов’язано з місцевими виборами, що мають відбутися восени 2020 року. Він не виключив, що візьме у них участь. Щодо реклами, то він уточнив, що оплачує її не за бюджетні кошти і пообіцяв вказати це в декларації.