На Чернігівщині затримали адвоката

200 000 гривень за статус непридатності до військової служби.

🔹Загалом «вартість» за таку «послугу» коливалася від 6000 до 7000 доларів. В ході слідства задокументовані численні факти протиправної діяльності.
🔹Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими обласної поліції задокументували протиправну діяльність 36-річної адвокатеси, яка на системній основі «допомагала» чоловікам призовного віку отримати статус непридатного до військової служби.
🔹Заручившись підтримкою членів ВЛК одного з медичних закладів, фігурантка вимагала від військовозобов’язаних від 6000 до 7000 доларів неправомірної вигоди за оформлення необхідних документів.
🔹Поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали зловмисницю під час отримання 200 000 гривень хабаря за проходження медичного обстеження ВЛК громадянином із подальшим позитивним висновком про непридатність.
Окрім того, в автомобілі фігурантки вилучили ще 8 000 доларів. В ході слідства задокументовані численні факти протиправної діяльності.
🔹Жінку затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.
🔹Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
🔹Продовжуються заходи для встановлення усіх осіб, причетних до протиправних дій.
🔹Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.