Нові правила дорожнього руху: пішоходи обов’язково зі світловідбиваючими елементами

Уряд зобов,язав пішоходів у темний час доби використовувати світловідбиваючі елементи. Відповідні рішення були прийняті на засіданні Кабміну в середу, 11 листопада.

Так, Кабінет Міністрів України зобов’язав пішоходів у темний час доби і в умовах недостатньої видимості при русі по проїжджій частині чи узбіччях використовувати світлоповертаючі елементи.

Зокрема, документом встановлено, що в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертаючі елементи (стрічки, наклейки, жилети) або бути в одязі, яка має світлоповертаючі елементи.

Раніше дана норма носила рекомендаційний характер.

Відзначається, що введення норми в новій редакції має підвищити рівень безпеки на вулично-дорожній мережі, так як наявність світлоповертаючих елементів на одязі пішоходів дозволяє зменшити смертність на дорогах у 6-8 разів. Це пов’язано з тим, що людину, яка використовує світлоповертаючі елементи, буде видно на відстані 130-150 метрів, тоді як у темному одязі її видно лише на відстані 25-30 метрів.