Оголошується конкурс на участь у тренінгу для адвокатів

Харківська правозахисна група (ХПГ) проводить 3-денний тренінг для адвокатів з 17 по 19 серпня 2021 року з питань надання правової допомоги засудженим та особам, що тримаються в установах попереднього ув’язнення, а також представникам окремих вразливих груп.

Тематика тренінгу (можуть бути окремі зміни):

• Огляд Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і провадження в Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ)

• Забезпечення права засуджених на медичну допомогу, ведення справ зі звільнення засуджених від подальшого відбування покарання за тяжкою хворобою

• Оскарження застосування незаконного насильства з боку адміністрації установ

• Оскарження неналежних матеріальних умов тримання ув’язнених

• Захист «приватних» прав засуджених: права на побачення з рідними, права на листування, права відбувати покарання у регіоні проживання рідних тощо

• Правова допомога засудженим до довічного позбавлення волі

• Правова допомога засудженим, які залишились в пенітенціарних установах на території ОРДЛО

• Захист у кримінальних провадженнях з незаконного обігу наркотиків та прекурсорів

• Практика складання заяв до ЄСПЛ щодо порушення прав ув’язнених: медичних (нелікування), з приводу застосування катувань та інших форм поганого поводження, «приватних» прав засуджених

• Використання звернення до ЄСПЛ із заявою про використання тимчасових заходів за Правилом 39 Регламенту ЄСПЛ

Тренінг планується провести у рекреаційній зоні Харківської області.

Організатори відшкодовують вартість проїзду в купейному вагоні поїзду, у 2 класі поїзду ІнтерСіті чи автобусі або вартість пального в межах ціни квитка на поїзд. Вартість проїзду відшкодовується тільки за наявності прямих та зворотних квитків або касових чеків на пальне. На час проведення тренінгу забезпечується проживання учасників у одномісних номерах готелю та харчування за рахунок організаторів тренінгу, з дотриманням правил безпеки під час пандемії. З м. Харкова буде організовано трансфер до місця проведення тренінгу.

Відбір учасників проводиться на конкурсній основі. Проектом передбачено навчання 15 учасників.

Заявники на участь у тренінгу мають заповнити анкету-заявку та надіслати за адресою paulschwabb@gmail.com. Останній день подачі заявки на участь у тренінгу: 6 серпня 2021 р.

Запрошення для участі будуть надіслані не пізніше 9 серпня 2021 р. З усіма запитаннями звертайтесь за адресою: paulschwabb@gmail.com або за телефоном 098 909 2066.

Контактна особа: Павло Шваб.

https://khpg.org/1608809363


Скачати анкету-заявку