Огороджених майданчиків для вільного вигулу собак побільшає.

Стартувало голосування з визначення пріоритетних місць у Чернігові для облаштування огороджених майданчиків для вільного вигулу собак.

Як повідомили у міській раді, кілька років проекти, що передбачали влаштування майданчиків для вигулу собак, подавалися на Бюджет участі. Але вони не набирали достатньої кількості голосі.

Тож тепер за облаштування кількох подібних місць взялося управління ЖКГ міста. В результаті вже наступного року планується обладнати два пробні огороджені майданчики. Далі, якщо подібна ідея знайде позитивний відгук серед містян, практику можна буде поширити по всьому місту.

Наразі управління ЖКГ пропонує чернігівцям самим визначити місця, де будуть зроблені перші спеціалізовані майданчики для вигулу тварин. На розгляд виносяться наступні варіанти:

1. Мікрорайон ЗАЗ ( біля заправки ОККО), на виїзді з міста.

2. Мікрорайон Масани, зелена зона між вул. Незалежності та вул. Елеваторною за територією католицького храму.

3. Березовий гай по вул. Кільцева по дорозі до магазину «Епіцентр».

4. Центр міста, в кінці бульвару по проспекту Миру, біля площі Дружби народів (біля перехрестя просп. Миру та вул. С. Русової).

5. Перехрестя вулиць Київська та Гонча, з боку багатоповерхової житлової забудови.

6. Мікрорайон Шерстянка, зелена зона біля виходу з підземного переходу від вул. Івана Мазепи (земельна ділянка межує із смугою відведення залізничної колії).

7. Мар’їн гай, з боку річки Стрижень, на ділянці вільній від дитячих та спортивних майданчиків та поза прибережною смугою.

Два місця, що отримають найбільше голосів, будуть детально вивчені різними службами щодо дотримання всіх будівельних і санітарних норм. І після буде визначено конкретне місце облаштування вигулу на цьому місці.

Проголосувати можна за посиланням.

Майбутні майданчики для вільного вигулу матимуть: огорожу, спеціальні тренувальні снаряди для собак, лави, урни для відходів. У подальшому з набуттям практичного досвіду можливе удосконалення наповнення вигулів.