Особисте зобов’язання та підписка про невиїзд – міському голові Бахмача обрали запобіжний захід

Бахмацькому міському голові обрали запобіжний захід. Павла Шимка відпустили під особисте зобов’язання та підписку про невиїзд. Таке рішення сьогодні ухвалив Новозаводський районний суд міста Чернігова у справі про підозру у розтраті бюджетних грошей у розмірі близько 400 тисяч гривень, виділених на капітальний ремонт тротуарів у місті Бахмач.

Сам Павло Шимко рішенням задоволений. Справу про розтрату називає замовною.

«Задоволений рішенням суду. Хоча би в тій частині, що відносно мене застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Це, я вважаю, наша невеличка перемога в процесі. Ну а наступна, звичайно, це або домогтися закриття справи, у зв’язку з відсутністю складу злочину. Або ж домогтися виправдовувального вироку в цій справі. Те, що інкримінується, не має ні фактичних обставин, справа явно замовлена», – сказав Павло Шимко.

Павло Шимко очолює Бахмацьку міську раду з 2010 року. Цьогоріч на місцевих виборах його переобрали. Він балотувався від «Радикальної партії Олега Ляшка». На судове засідання приїхав і колишній нардеп Олег Ляшко.

«Я приїхав сьогодні до суду, щоб клопотати про взяття Павла Шимка на поруки», – заявив Олег Ляшко.

Брати на поруки потреби не було. Суд відпустив Шимка під особисте зобов’язання. 1 грудня у Чернігові суд вирішуватиме справу про його відсторонення від посади на час судового слідства.