Принципи Торонто стали орієнтиром реформ для бізнесу, громадськості та уряду

.Під час Третьої Конференції з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) 2-4 липня у Торонто Уряди України та Канади виступили зі спільною Заявою щодо посилення та захисту ключових реформ у нашій країні. Зокрема вони визнали “Принципи Торонто” важливим орієнтиром для всіх тих, хто прагне зробити свій внесок в європейське та євроатлантичне майбутнє України. 

“Ми зауважали роль та відданність українців на шляху до демократичного майбутнього та привітали важливий внесок громадянського суспільства, яке презентувало «Принципи Торонто» під час Конференції. Ці принципи є результатом тривалої роботи та консультацій по всій Україні, у тому числі з представниками приватного сектору та уразливих груп, щодо визначення спільних принципів та пріоритетів реформ та спільної відповідальності уряду та активних громадян на шляху України до кращого майбутнього для всіх українців. Ці принципи слугуватимуть важливим орієнтиром для всіх тих, хто прагне зробити свій внесок в європейське та євроатлантичне майбутнє України, і ми заохотили продовжувати та поглиблювати це плідне партнерство у процесі реформ між громадянським суспільством, приватним сектором та урядом”, – йдеться у Заяві.

Нагадаємо, на Конференції українські експерти представили 2 стратегічні документи з пріоритетами реформ: “Принципи Торонто”, де узагальнено бачення реформ в Україні громадськими організаціями та бізнесом, та“Галузеві брифи з питань реформ в Україні”, де викладені ключові зміни у 12 сферах державної політики, які треба втілити протягом наступних 5 років. Обидва документи підготовлені громадськими експертами за координацією Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ.

Детальніше про Принципи Торонто – в інтерв’ю з Василем Бабичем, керівником міжнародного відділу РПР: