Пріоритет ОДА – якісні проєкти ДФРР, спрямовані на економічне зростання Чернігівщини

На цьому наголосила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко під час засідання регіональної комісії з попереднього відбору інвестиційних програм та проєктів, що можуть реалізовуватись за кошти ДФРР.

– Основні пріоритети на 2021 рік – це прискорення економічного зростання регіонів, розвиток мережі надання якісних публічних послуг, реалізація ініціативи Президента України «Туристичні магніти» України. Участь у конкурсі проєктів, які можуть бути реалізовані коштом Державного фонду регіонального розвитку, – це можливість досягти зазначених цілей. Ми повинні на 2021 рік відібрати якісні проєкти, які будуть спрямовані на економічний розвиток, створення додаткових робочих місць та залучення інвестицій, – зауважила голова облдержадміністрації.

Учасники наради обговорили затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 4 листопада поточного року зміни до складу регіональної комісії. Згідно з ним до комісії входять 15 фахівців та експертів, що переймаються питаннями регіонального, соціально-економічного та інвестиційного розвитку області. Серед них п’ятеро представників ОДА, шестеро представників громадських організацій та чотири представники наукової сфери, експерти регіонального розвитку.

У ході засідання члени комісії встановили термін проведення оцінки проєктів та програм, які були подані для участі у конкурсі. Оцінювання проєктів триватиме до 23 листопада поточного року включно. Також комісія вирішила з 6 по 15 листопада поточного року провести додатковий конкурс інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, які оцінюватимуть з 17 по 23 листопада включно.

Окрім цього, комісія затвердила попередній перелік технічних завдань на конкурс інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР у 2021 році. Серед найбільш перспективних напрямків – ті, що стимулюватимуть зростання економічної спроможності громад.

Олександр Понуренко, регіональний адміністратор онлайн-платформи ДФРР, поінформував учасників зустрічі про процедуру реєстрації членів регіональної комісії та оцінювання проєктів на онлайн-платформі ДФРР.

Підсумовуючи засідання, Анна Коваленко зазначила, що від якості підготовлених проєктів залежить шанс їх втілення у життя. Тому проєкти регіонального розвитку, які отримають фінансування ДФРР у 2021 році, мають бути спрямовані на розкриття внутрішнього потенціалу регіону, співробітництво громад та стимулювання підприємництва регіону.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації