ПІДПРИЄМЦЯ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ВИЗНАЛИ ВИННИМ У КРАДІЖЦІ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ПІД ЧАС РЕМОНТУ

Линовицька селищна рада замовила у ТОВ «БК «ФЕНІКС+» ремонт однієї будівлі за майже 4 млн. Після року ремонту компанія так і не виконала покладених на себе зобов’язань. Правоохоронці під час перевірки якості ремонту дізналися, що директор завищив вартість виконаних робіт на 63 тис. грн. Суд визнав винним директора компанії у заволодінні бюджетними коштами та підробці документів.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У листопаді 2018 року Линовицька селищна рада, що на Чернігівщині, організувала тендер на капітальний ремонт однієї будівлі в місті. Її мали обладнати під центр обслуговування населення. На будівельні роботи виділили з бюджету 5 млн грн.

На аукціон прийшло чотири учасники: ФОП Шуляк Павло Миколайович, ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», ПП «БУД-АРВЕСТ» та ТОВ «БК «ФЕНІКС+». Під час торгів ТОВ «БК «ФЕНІКС+» запропонувало за свої послуги майже 4 млн грн й з компанією уклали договір, бо це була найнижча ціна. Згідно з договором, БК «ФЕНІКС+» мала завершити ремонтні роботи до кінця 2019 року.

Голова Линовицької селищної ради Віталій Нестерко казав, що фактичне виконання ремонтних робіт припинили у червні 2019-го й у кінці року ТОВ «БК «Фенікс+» поштою відправило акти виконаних на той момент робіт.  У результаті з компанією розірвали договір.

Правоохоронці зацікавились цією історією та вручили підозру директору компанії «БК «ФЕНІКС+» Тарасу Пастернаку у скоєнні двох корупційних злочинів. Пастернак отримав 700 тис. грн передплати, щоб купити матеріали для ремонту. Правоохоронці підрахували, що компанія витратила не весь аванс та завищила вартість виконаних робіт на 62 тис. грн.

20 листопада 2023 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав винним Тараса Пастернака у службовому підробленні та заволодінні державними грошима. Суд призначив йому 3400 грн штрафу та рік позбавлення волі із забороною обіймати певні посади 2 роки.

Директор фірми Пастернак не згоден із висновком експертизи щодо заподіяних збитків. Він вважає, що головний економіст помилився й застосував не вірну будівельну норму, що вплинуло на підрахунки.

Згідно з інформацією з аналітичної системи YouControl, ТОВ «БК «Фенікс+» з’явилась на ринку у 2018 році. Її заснував Тарас Пастернак, який і керував бізнесом.

Компанія від початку свого існування підписала угод з державними замовниками на 150 млн грн.

Віталій Мікула