Рада позбавила виплат 81 народного обранця

Парламент ухвалив рішення позбавити депутатських виплат за листопад 81 народного обранця.

Відповідне рішення прийняв комітет із питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР, передає пресслужба комітету в п’ятницю, 13 грудня.

Зокрема, комітет розглянув подані Апаратом ВР відомості щодо обліку робочого часу нардепів, які протягом листопада 2019 роки без поважних причин не приймали безпосередноьої участі в понад 30% голосувань під час ухвалення рішень Радою на пленарних засіданнях і не брали безпосередної участі в понад 50% засідань комітетів Верховної ради, до складу яких вони були обрані.

«Звернутися до голови Верховної ради Разумкова Д.А. з поданням про видання розпорядження… про припинення відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, за листопад 2019 роки таким народним депутатам України», – зазначено в повідомленні.

Так, до переліку цих парламентаріїв увійшли нардепи від фракції «Слуга народу» Максим Бужанський і Олександр Дубинський, представники «Опозиційною платформи – За життя» Юрій Бойко, Ілля Ківа, Вадим Новинський, Сергій і Юлія Льовочкіна, Наталія Королевська, Вадим Рабинович, нардепи від «Батьківщини» Сергій Соболєв і Ольга Белькова, депутат від «євросолідарності» Петро Порошенко, нині позафракційна Анна Скороход, тощо.

Нагадаємо, закон про позбавлення нардепів виплат за прогули почав діяти з п’ятниці, 1 листопада.