Світить в’язниця – ставай антикорупціонером

Ця історія про колишнього голову Іванівської ОТГ Сергія Гаруса, який за трирічний термін свого перебування на скромній посаді, примудрився збудувати найдорожчий ЦНАП та амбулаторію в Україні, по ціні 33 тис.грн.м2. В той самий час, такі ж самі об’єкти обходилися іншим громадам на 30-40% дешевше.

Це привернуло увагу не тільки ЗМІ, а й прокуратури, яка за публікацією “Новин Чернігівщини” відкрила справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Справу порушили наприкінці квітня, а вже в травні у Чернігові з’явилися рекламні борди із Сергієм Гарусом, який вітає містян зі святом Пасхи. За 14 бордів він заплатив 70 тис.грн. і висять вони до цього часу. У багатьох чернігівців виникло запитання, хто такий Сергія Гарус? На бордах він підписався головою асоціації об’єднанних територіальних громад Чернігівщини.

Одразу відзначимо, що це організація, яка фактично не функціонує, а головувати в ній, за її ж статутом, може лише діючий голова громади, яким Сергій Гарус не є з минулого року. Окрім привітань Гарус подався в так званий громадській сектор, де представляється як есперт з економічних питань та антикорупціонер. І тут виникає запитання. Для чого Сергій Гарус витрачає гроші на рекламу і громадську діяльність? \

Насправді все дуже просто, щоб не відповідати за розкрадання бюджетних коштів та не сісти до в’язниці, Сергій Гарус вирішив стати громадським діячем та антирокупціонером, до яких ставлення правоохоронної системи більш лояльне. Принаймні так вважає сам Сергій Гарус.

Сподіваємося, що фіктивні посади в громадьких організаціях йому особливо не допоможуть, як і витрачені гроші на рекламу здобуті корупційним шляхом. Що стосується розслідування, то воно триває і отримані документи, які ми найближчим часом опублікуємо, прольють світло на розкрадання мільйонів під час будівництва амбулаторії та ЦНАПу.

https://newch.news/2021/06/04/