Секретар РНБО заявив, що про війну знали й готувалися ще з осені.

Тобто те, що залишили літак “Мрію” та інші Ан’и в Гостомелі, не перевезли і не сховали їх за кордон – також входило в плани підготовки до війни?
У той час, як чарти відлітали з Києва з інтенсивністю літаків Франкфуртського аеропорту, Мрію залишили в Гостомелі…
.Ці та інші питання проваленої підготовки до оборони країни мають розслідуватися вже, не чекаючи закінчення війни.
Ті, хто закликає не розпочинати розслідування, навіть не ініціювати відповідних дискусій пропонують повернутися до цієї теми після війни, перемоги.
Вважаю, що чекати з початком розслідування немає ані морального, ані законного права. Ті, хто закликають до відстрочки початку розслідування на момент закінчення війни розраховують, що перемога все спише. На хвилі ейфорії все погане забудеться, морально амністується та затеревениться.
Питання розслідування, виявлення винних та притягнення їх до відповідальності не можна облишити на потім.
І цьому має сприяти активне обговорення тієї проблеми. Тільки структуроване, сильне, оформлене громадянське суспільство здатне впливати на владу й вимагати від неї звіт про свої дії та бездіяльність. Так живе весь цивілізований світ.
Для прикладу:
З самого початку війни щільно замовчувалась тема злочинного розмінування Кримських переходів та зняття інженерних загорож. Те, що сталося не вкладалося в рамки раціонального мислення – як фашисти могли за три години дійти до Херсону, до кінця дня – до Мелітополя, захопити Енергодар, в який їх не пускали мирні та неозброєні мешканці, що перегородили дорогу і декілька днів тримали беззбройну оборону міста (геройства і самовідданості бійців Національної гвардії по обороні міста ніхто не заперечує, честь їм та хвала Героям!).
За активної позиції небайдужих ця тема стала обговорюватися, з неї знята завіса безмовності. Прислужники зрадників відступили та стали лише огризатися. Це вже перемога світлих сил над темними.
Перший етап пройдено – завіса мовчання знята, другим етапом буде – початок розслідування.
Так само темні сили намагалися зірвати візит Остіна та Блінкена до Києва шляхом оприлюднення його планів, чим порушили Протокол безпеки.
Хвала мужнім Остіну та Блінкену – не побоялися, приїхали до Києва, де оприлюднили мету США, світлих сил у цій війні: ослабити московію до такого ступеня, щоб вона більше не змогла вести будь яких воєн і створювати небезпеку сусідям та будь кому у світі.
Саме цьому намагалися перешкодити темні сили. Не вдалося.
Проте, вони не зупиняються.
Попри визначення вказаної мети війни, на G7 темними силами в уста нашого президента вкладена теза про те, “Кінцевою метою України є забезпечення повного виведення військ РФ з усієї території України”. Тобто – не знищення, ослаблення московії, а – виведення військ. Термін “виведення” семантично означає часткове збереження боєздатності та можливість повторного застосування з часом після поповнення, доукомплектування з врахуванням всіх помилок. Це вже було в історії з Чечнею.
Виведення військ не корелюється із озвученою метою щодо остаточного ослаблення московії.
.
З урахуванням вказаного та безліч непереліченого вважаю, що Президентові України на часі поставити вимогу про початок розслідування профуканої підготовки до війни, виявлення і покарання винних. Тим більше, що вони уособлюють собою ці темні сили, які продовжують працювати й гадити.
Така президентська ініціатива продемонструє його відданість до тотальної перемоги над зовнішнім агресором та його внутрішніми темними силами, які діють у владі України.
.
Як ні – то ні, хоч знатимемо на чому стоїмо…
.
На фото: генеральна прокурорка України Венедиктова готова вигризати ці темні сили. Потрібна лише ініціатива президента і його контроль виконання –
Oleh Leontyev  https://www.facebook.com/alexander.tkachov.58