Сосницькій громаді, що на Чернігівщині, допоможе у відновленні Велика Британія

Днями у Києві відбулася конференція «Планування відновлення в громадах: стратегія та реалізація». На ній директор розвитку програм посольства Великої Британії в Україні Стефан Коссофф повідомив, що для надання допомоги відібрано 10 громад – Сосницька в їх числі.

Про це інформує у фейсбук Сосницька громада

Загалом заявки на участь надіслали 487 українських громад, які постраждали внаслідок російської агресії.

Тепер Сосницька громада отримає підтримку у підготовці планів відновлення і розвитку та відповідну проєктно-кошторисну документацію.

Також під час конференції відбулась панельна дискусія за участю голови Сосницької громади Андрія Портного, голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку Олени Шуляк та заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександри Азархіної.

Очільник Сосницької громади підняв проблему знелюднення населених пунктів Чернігівщини, особливо її північної частини. Наші громади мають низьку щільність населення – в 2 рази нижчу за відповідні показники по Україні. Але при цьому коефіцієнт для розрахунку розміру трансфертів – такий самий, як і у великих громадах.